• Mail
 • Delicious
 • Google
 • Pusha
 • Facebook
 • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Findus fönster

?

« Tillbaka

Agneta Dreber om konsumenter och mat

19 maj, 2010 - - Skriv ut sidan

I lördagens Dagens Industri belyser Agneta Dreber, vd för Livsmedelsföretagen bland annat en del utmaningar som vi på Findus delar, till exempel att vissa myter om mat fortfarande lever kvar. Detta skrev vi om i april. En annan är att konsumenternas oro i många avseenden är paradoxal mot bakgrund av att förtroendet för svenska livsmedel är högt. 80 procent av konsumenterna har stort eller ganska stort förtroende för mat och dryck som säljs i Sverige, enligt en undersökning från Livsmedelsföretagen.

Agneta Dreber välkomnar även diskussionen om tillsatser som både är komplex och omfattande och stundtals onyanserad. Vi håller med henne om detta. Branschen kan göra mer för att nå ut till konsumenterna. Behovet av information är centralt. En annan viktig poäng som görs är att den ökade medvetenhet kring matens kvalitet och egenskaper har manat oss i branschen till att ständigt förbättra våra produkter. Mycket positivt arbete görs men alla livsmedelsaktörer måste tala högre om det.

Vi på Findus tycker att vi är på god väg här. Satsningarna på interaktiva forum såsom detta nyhetsrum, Facebook och Findus blogg har öppnat upp för givande kommunikation och dialog med både våra konsumenter och intressenter. Vi kommer att fortsätta berätta om vår Nollvision för tillsatser, om satsningen på MSC – miljömärkt fisk, om tydligare informationen på våra förpackningar och andra stora och små satsningar. Vi hoppas också att fler och fler i branschen ser värdet av information och dialog. Det vinner alla på, branschen som konsumenterna.

2 kommentarer till “Agneta Dreber om konsumenter och mat”

 1. Camilla Sparring skriver:

  Hej Elisabeth, berätta gärna vad i debatten som är onyanserat, jag har försökt fått det svaret ett tag, men inte lyckats! Jag har hört påståendet några gånger men ingen har kunnat tala om exakt vad som är onyanserat. Det är ju så att konsumenten är den med plånboken och då bör konsumenten få vara med i debatten om det konsumenten skall stoppa i magen på sig och sina barn!

  Vänligen

  Camilla Sparring, Matupproret

 2. Elisabeth Yllfors skriver:

  Hej Camilla,

  Vi på Findus menar att nyttan som vissa tillsatser faktiskt har på livsmedel sällan kommer fram i debatten. Konsumenterna är mer upplysta idag och sättet man gör sina matinköp på har ändrats, men ofta dras alla tillsatser över en kam som onödiga eller till och med skadliga, trots att vissa behövs till exempel för att maten ska vara säker eller hållbar. Hoppas detta klargör vad vi menar med onyanserad debatt.

  Med vänlig hälsning, Elisabeth Yllfors

Lämna en kommentar

Kontaktpersoner

?
Prev
 • inger.larsson@se.findus.com

  Inger C Larsson

  inger.larsson@se.findus.com

  Telefon: 042-86 167
  Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

 • asa.josell@se.findus.com

  Åsa Josell

  asa.josell@findusgroup.com

  Telefon: 042-86 041
  Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

 • ewa.hansson@se.findus.se

  Ewa Hansson

  ewa.hansson@se.findus.se

  042-86401
  Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

 • sandra.lindh@se.findus.com

  Sandra Lindh

  sandra.lindh@se.findus.com

  Telefon: 042-86079
  Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

 • anna.broekman@se.findus.com

  Anna Broekman

  anna.broekman@se.findus.com

  Telefon: 042-861 01
  Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

 • Ulrika Wallberg

  ulrika.wallberg@se.findus.com

  Telefon: 042-86000
  Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101