• Mail
 • Delicious
 • Google
 • Pusha
 • Facebook
 • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Findus fönster

?

« Tillbaka

Frysta grönsaker lika nyttiga som färska

12 april, 2010 - - Skriv ut sidan

Idag har vi en riktigt god nyhet till alla er som söker enkla och smarta vägar till hur du kan äta lite nyttigare såhär efter en härlig långhelg i matens tecken.

För en tid sedan gav vi det oberoende analysföretaget Eurofins i uppdrag att analysera ett antal djupfrysta respektive färska grönsaker. Analyserna visar att djupfrysta grönsaker i helhet innehåller lika mycket vitaminer och mineraler som motsvarande färska grönsaker. I vissa fall innehåller de frysta grönsakerna till och med jämförelsevis större mängder av de viktiga näringsämnena. Studien bekräftas av liknande nordiska och internationella publicerade rapporter, nu senast av färsk norsk forskning.

Många känner till att genom att alltid ha frysta grönsaker hemma så kan man på ett enkelt servera grönsaker till varje mål. Men nu är det fastlagt att man också kan känna sig helt trygg med att näringsvärdena i frysta grönsaker är minst lika bra som i färska grönsaker.

Läs mer om undersökningen i vårt pressmeddelande.

Här kan du läsa om den norska forskningen och hur tidningen VG pratar om frågan med norska konsumenter. Liknande undersökningar har även genomförts i Storbritannien och även de har kommit till samma slutsats om de olika grönsakernas näringsnivåer.

6 kommentarer till “Frysta grönsaker lika nyttiga som färska”

 1. Vilkey ursprungsland kommer grönsakerna ifrån? skriver:

  Gillar Findus grönsaker, men kan man bara tina t ex broccoli äta som den är,alltså inte koka grönsakerna, bakterierisk?? Vilket ursprungsland kommer Findus grönsaker ifrån.

 2. Sandra Lindh skriver:

  Vår broccoli har blancherats, förvällts, innan den fryses in och packas. Vi skriver på förpackningen att man ska koka den eftersom broccolin annars kan upplevas som rå inuti. Det går bra att äta den direkt eftersom den har förvällts före infrysningen.

  Vissa grönsaker odlar vi i Sverige som t ex ärtor, dill och gräslök, andra köper vi in från länder där klimat och odling är bättre anpassad för den specifika grönsaken så att vi får rätt kvalitet.

  Sandra Lindh,
  Marknadschef för frysta grönsaker på Findus

 3. Mary Spaeth skriver:

  Man kan tro att spenaten från min trägård kommer att vara mycket nyttigare än fryst–den här gången. Nu har jag en påse hackad spenat som man inte bör äta! För mycket metall. Nästan som att sätta eld på mikron! Varifrån kommer spenaten??!!

  Mary

 4. Sandra Lindh skriver:

  Hej Mary,
  Vår hackade spenat kommer från utvalda svenska odlare och tillbereds i vår fabrik i Bjuv.
  Vi har varit i kontakt med mikrotillverkare för att höra om de har någon erfarenhet av din beskrivning. Fenomenet är ovanligt men de informerade om ett par incidenter med morötter och frysta hallon som liknar det du beskriver. Om produkten har varit uttorkad i kanterna kan dessa vid snabb upphettning omvandlas till kol som gnistrar.
  För att motverka detta kan man lägga lite vatten i botten på skålen som förebygger överhettning.
  Om ni upplever problem med era produkter, spara gärna prover och skicka in till vår konsumentkontakt, så kan vi lättare göra en bedömning.
  Vänliga hälsningar
  Sandra Lindh
  Marknadschef, Findus Grönsaker

 5. anki husberg skriver:

  Jag vill gärna veta urspungsland på era produkter , vi äter mycket av er sparris v- varifrån kommer dem?Är det inte lag på att ange urspungsland?
  Undrar
  Anki

 6. Sandra Lindh skriver:

  Kul att fler har upptäckt vår sparris. Vår finaste sparris kommer från Chile och Peru, eftersom det är där man hittar den högsta kvaliteten på sparris. Vi anger i dagsläget inte ursprungsland på våra grönsaksförpackningar, eftersom det kan variera över tid, beroende på pris och kvalitet. Findus använder endast ca 13.5 cm av sparrisen, då den nedersta delen av stjälken kan vara hård och träig. Du kan alltid känna dig säker på att vi väljer ut grönsaker av högsta kvalitet. Du är alltid välkommen att ringa eller skriva/e-posta till vår konsumentservice för att få besked om varifrån varje enskild grönsak kommer.

  Vänliga hälsningar
  Sandra Lindh
  Marknadschef, Findus Grönsaker

Lämna en kommentar

Kontaktpersoner

?
Prev
 • inger.larsson@se.findus.com

  Inger C Larsson

  inger.larsson@se.findus.com

  Telefon: 042-86 167
  Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

 • asa.josell@se.findus.com

  Åsa Josell

  asa.josell@findusgroup.com

  Telefon: 042-86 041
  Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

 • ewa.hansson@se.findus.se

  Ewa Hansson

  ewa.hansson@se.findus.se

  042-86401
  Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

 • sandra.lindh@se.findus.com

  Sandra Lindh

  sandra.lindh@se.findus.com

  Telefon: 042-86079
  Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

 • anna.broekman@se.findus.com

  Anna Broekman

  anna.broekman@se.findus.com

  Telefon: 042-861 01
  Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

 • Ulrika Wallberg

  ulrika.wallberg@se.findus.com

  Telefon: 042-86000
  Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101