• Mail
 • Delicious
 • Google
 • Pusha
 • Facebook
 • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Inlägg märkta ‘fisk’

« Tillbaka

Välj MSC-märkta fiskprodukter!

torsdag, 7 oktober, 2010

I oktober genomför Coop i samarbete med Findus och Abba en stor kampanj för att uppmärksamma MSC-märkta fisk och skaldjursprodukter på den svenska marknaden. MSC – Marine Steward Council – är en internationell oberoende organisation för att främja ett välskött och uthålligt fiske. MSC certifierar vilda fiskbestånd över hela världen och genom att välja en MSC-märkt fiskprodukt hjälper man till att skydda fiskbestånden för framtiden. MSCs logotype på livsmedelsförpackningen betyder att man kan vara säker på att fisken kommer från ett hållbart bestånd och att den fiskats på ett ansvarsfullt sätt. (Läs mer…)

Det senaste om märkning av mat

torsdag, 1 juli, 2010

Inom EU pågår en process om förändrade regler för märkning av livsmedel till konsumenter. Nyligen röstade EU-parlamentet om förslag på ändringar av EU-kommissionens förslag. Parlamentet lyfte framförallt teckenstorlek, ursprungsmärkning och näringsvärdesdeklaration. (Läs mer…)

Fish for Life vinner stort europeiskt miljöpris

torsdag, 10 juni, 2010

Onsdagen den 2 juni var en stor dag för Findus – vi vann det fina miljöpriset European Business Awards for the Environment och fick ta emot pris från EU:s miljökommissionär Janez Potočnik vid en prisceremoni i Bryssel.

Priset är ett fantastiskt erkännande för Fish for Life. Vår strävan är att arbeta med ett hållbarhetsprogram som går långt utöver bara märkning av produkter. Ett hållbarhetsprogram som stödjer en verklig utveckling mot en mer hållbar och ansvarstagande fiskeindustri. (Läs mer…)

Fortsatt arbete för fisken

onsdag, 12 maj, 2010

I fredags höll Fiskbranschens Riksförbund årsmöte och dagen innehöll flera viktiga diskussioner med utgångspunkt i miljö, klimat och etik. Förbundet lyfter miljömärkning och samarbete mellan näringsliv, organisationer och politiker som betydelsefullt för fiskmarknadens tillväxt och förtroende.
(Läs mer…)

Findus på Fiskbranschens Riksförbunds årsstämma

fredag, 7 maj, 2010

Idag håller Fiskbranschens Riksförbund årsstämma i Smögen. Många angelägna frågor är uppe på agendan. Bland annat kommer Jordbruksminister Eskil Erlandsson att prata om förtroendefull fiskepolitik och Norges fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen pratar om framtidens fiske. I eftermiddag deltar Robert Dackeskog från Findus Foodservices i en paneldiskussion tillsammans med bland annat forskare och myndighetsrepresentanter. Dagen avslutas med en presskonferens.

2012: MSC på all vildfångad fisk

tisdag, 27 april, 2010

Igår meddelade hela Findus Group koncernen, inklusive Findus i Sverige, att vi nu som företag tar ett större grepp kring ansvarsfullt fiske. Från 2012 är ambitionen att all vildfångad fisk vi säljer ska vara MSC-certifierad. MSC står för Marine Stewardship Council. (Läs mer…)

Information istället för myter

onsdag, 14 april, 2010

De senaste dagarna har två färska undersökningar fått stor uppmärksamhet i medierna. Den ena är Konsumentföreningen i Stockholms undersökning om synen på en rad vanliga myter kring mat. Den andra är Livsmedelsverkets undersökning om hur konsumenter upplever märkningar.

Konsumentföreningens undersökning visar tydligt att myter kring mat är seglivade. De lever vidare under lång tid, trots att de aldrig, eller inte på lång tid varit, grundade i fakta.

Kring fryst mat florerar framförallt myter om produkternas råvaror och näringsinnehåll. Många tror till exempel att vår mat innehåller konserveringsmedel, men eftersom infrysning är en så bra konserveringsmetod i sig så krävs ingenting extra för att maten ska bevaras. Matens näringsinnehåll bibehålls också väldigt bra i frysen och flera undersökningar visar att frysta grönsaker är minst lika näringsrika som färska. (Läs mer…)

Gott, nytt och nyttigt om fisk

tisdag, 12 januari, 2010

Nu våras det för fisken, 2010 inleds med två goda fisknyheter!

Först ut är Livsmedelsverket som påminner om att vi gärna får äta fisk både två och tre gånger i veckan! Dessutom har de kommit med en enkel guide om vilka fiskar som gravida och ammande kvinnor kan äta. Även de kan njuta av fisk två till tre gånger i veckan! Du hittar guiden här. (Läs mer…)

Tydlig ursprungsmärkning på all fisk från Findus

onsdag, 25 november, 2009

Nu blir all Findus fisk tydligt ursprungsmärkt. På alla fiskförpackningar finns en karta som visar fångstplatsen och dess namn, t ex Barents hav eller Norra Stilla Havet. Dessutom finns information om var fisken har producerats och förpackats.

Redan förra året införde Findus denna ursprungsmärkning för fiskfiléer, däribland all torsk, och nu har turen kommit till de panerade fiskprodukterna och den odlade fisken.

Opinionen för tydligare ursprungsmärkning är stark, framförallt gällande torsken. Bland annat efterlyser politiker i Miljö- och jordbruksutskottet bättre information till konsumenterna. Fisk har varit ursprungsmärkt även tidigare, då i enlighet med Food and Agriculture organization of the United Nations (FAO) fångstområden. Men dessa områden ger inte tillräckligt med information eftersom varje område är alltför stort. Till exempel finns ett område som kallas Nordostatlanden/FAO 27, vilket sträcker sig från södra Portugal till norra Nordpolen.

Med vår nya märkning vill vi hjälpa konsumenterna att lätt kunna se var fisken kommer ifrån, var den är producerad och förpackad. Mycket av vår fisk är också märkt med märkningen Marine Stewardship Council (MSC) som är en symbol för ansvarsfullt fiske.

Mellan vecka 5 och 15 nästa år rullar de nya förpackningarna ut i butik.

Kontaktpersoner

?
Prev
 • inger.larsson@se.findus.com

  Inger C Larsson

  inger.larsson@se.findus.com

  Telefon: 042-86 167
  Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

 • asa.josell@se.findus.com

  Åsa Josell

  asa.josell@findusgroup.com

  Telefon: 042-86 041
  Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

 • ewa.hansson@se.findus.se

  Ewa Hansson

  ewa.hansson@se.findus.se

  042-86401
  Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

 • sandra.lindh@se.findus.com

  Sandra Lindh

  sandra.lindh@se.findus.com

  Telefon: 042-86079
  Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

 • anna.broekman@se.findus.com

  Anna Broekman

  anna.broekman@se.findus.com

  Telefon: 042-861 01
  Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

 • Ulrika Wallberg

  ulrika.wallberg@se.findus.com

  Telefon: 042-86000
  Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101