• Mail
 • Delicious
 • Google
 • Pusha
 • Facebook
 • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Inlägg märkta ‘grönsaker’

« Tillbaka

Nu skördas våra gröna ärter och snart åker barnfamiljerna på ärtsafari

tisdag, 6 juli, 2010

Nu har startskottet gått för årets ärtskörd! Förra årets skördades drygt 34 000 ton ärter från fälten i sydvästra Skåne och södra Halland. Femton skördetröskor och totalt 200 medarbetare är ute på fälten och i fabriken för att ta hand om ärterna, under åtta intensiva sommarveckor. I år ska 8 000 hektar skördas och vi hoppas att få en skörd på omkring 30 000 ton. Årets ärtskörd är senare än normalt på grund av den kalla och sena våren och försommaren. Normalt brukar skörden starta kring den 25 juni, i år gick startskottet igår, den 5 juli! (Läs mer…)

Färskt från frysen – har du koll på våra sparriskompisar?

måndag, 14 juni, 2010

Findus nya kommunikationsplattform bygger på okunskap omkring fryst mat. Vår första kampanj handlar om färska grönsaker som är frysta. Frysta grönsaker är lika nyttiga som färska eller ibland till och med nyttigare. Det har flera forskare och nu även egna analyser gjorda av oberoende analysföretaget Eurofins visat. (Läs mer…)

Forskare reder ut kontroverser kring kolhydrater och fett

torsdag, 3 juni, 2010

Den svenska debatten om kost och hälsa har varit livlig i massmedierna, och budskapen har varit mer förvirrande än klargörande. Detta är bakgrunden till att Karolinska institutet i veckan arrangerade ett tvådagarsseminarium som gästades av de främsta experterna i världen för ett vetenskapligt möte. Den svenska kostdebatten har bland annat lett till forskarkommentarer i internationell vetenskaplig press. Exempel på detta är en kommentar i The Lancet som publicerades under hösten 2009. Den belyser hur den medieuppmärksamhet som gapet mellan de officiella kostråden och lågkolhydratkost fått kan komma att påverka hälsan hos bland annat diabetiker. (Läs mer…)

Nu är gräslöksskörden igång

fredag, 7 maj, 2010

Trots att våren i år tagit lite längre tid på sig så är det ändå full aktivitet på fälten i Skåne när vårens första primör, gräslöken, skördas.

(Läs mer…)

Salladskärlek på Gastro Nord

tisdag, 4 maj, 2010

Gastro Nord är slut för den här gången och vi kan se tillbaka på några givande och roliga dagar. Trots begränsningar med flyget så slogs publikrekord och vår monter var i stort sett full hela tiden!

(Läs mer…)

Information istället för myter

onsdag, 14 april, 2010

De senaste dagarna har två färska undersökningar fått stor uppmärksamhet i medierna. Den ena är Konsumentföreningen i Stockholms undersökning om synen på en rad vanliga myter kring mat. Den andra är Livsmedelsverkets undersökning om hur konsumenter upplever märkningar.

Konsumentföreningens undersökning visar tydligt att myter kring mat är seglivade. De lever vidare under lång tid, trots att de aldrig, eller inte på lång tid varit, grundade i fakta.

Kring fryst mat florerar framförallt myter om produkternas råvaror och näringsinnehåll. Många tror till exempel att vår mat innehåller konserveringsmedel, men eftersom infrysning är en så bra konserveringsmetod i sig så krävs ingenting extra för att maten ska bevaras. Matens näringsinnehåll bibehålls också väldigt bra i frysen och flera undersökningar visar att frysta grönsaker är minst lika näringsrika som färska. (Läs mer…)

Frysta grönsaker lika nyttiga som färska

måndag, 12 april, 2010

Idag har vi en riktigt god nyhet till alla er som söker enkla och smarta vägar till hur du kan äta lite nyttigare såhär efter en härlig långhelg i matens tecken.

För en tid sedan gav vi det oberoende analysföretaget Eurofins i uppdrag att analysera ett antal djupfrysta respektive färska grönsaker. Analyserna visar att djupfrysta grönsaker i helhet innehåller lika mycket vitaminer och mineraler som motsvarande färska grönsaker. I vissa fall innehåller de frysta grönsakerna till och med jämförelsevis större mängder av de viktiga näringsämnena. Studien bekräftas av liknande nordiska och internationella publicerade rapporter, nu senast av färsk norsk forskning. (Läs mer…)

Apropå Matakuten

tisdag, 29 september, 2009

I säsongspremiären för Matakuten på TV4 igår räknade Bert Karlsson ut hur många tillsatser barnen fick via skolmaten. I programmet uppmärksammades några av de mest omdiskuterade tillsatserna; glutamat och jästextrakt.

Glutamat försvann redan 2008 från Findus mat. Jästextrakt kommer också att plockas bort från all Findus mat. Vi tycker att det är viktigt och skulle önska att man redan i anbuden anger att maten inte ska innehålla tillsatser – först då skulle våra barn och äldre få mat utan tillsatser.
(Läs mer…)

Kontaktpersoner

?
Prev
 • inger.larsson@se.findus.com

  Inger C Larsson

  inger.larsson@se.findus.com

  Telefon: 042-86 167
  Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

 • asa.josell@se.findus.com

  Åsa Josell

  asa.josell@findusgroup.com

  Telefon: 042-86 041
  Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

 • ewa.hansson@se.findus.se

  Ewa Hansson

  ewa.hansson@se.findus.se

  042-86401
  Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

 • sandra.lindh@se.findus.com

  Sandra Lindh

  sandra.lindh@se.findus.com

  Telefon: 042-86079
  Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

 • anna.broekman@se.findus.com

  Anna Broekman

  anna.broekman@se.findus.com

  Telefon: 042-861 01
  Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

 • Ulrika Wallberg

  ulrika.wallberg@se.findus.com

  Telefon: 042-86000
  Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101