• Mail
 • Delicious
 • Google
 • Pusha
 • Facebook
 • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Inlägg märkta ‘Konsumentföreningen’

« Tillbaka

Matsvinnet i fokus

tisdag, 3 augusti, 2010

Matsvinnet debatteras med jämna mellanrum. Förra veckan hade till exempel Svenska Dagbladet en artikelserie som handlade om just detta. Vi på Findus menar också att det finns mycket som fortfarande kan göras för att minska det. (Läs mer…)

Om mat som slängs i onödan

måndag, 10 maj, 2010

Vi slänger alldeles för mycket mat i Sverige idag. Och det är en helt onödig belastning på vårt klimat och våra plånböcker.

I tisdags arrangerade Antonia Ax:son Johnsons Stiftelse för Miljö och Utveckling tillsammans med Konsumentföreningen Stockholm ett lärorikt seminarium på ämnet. Titeln var ”Maten som försvann” och jag var inbjuden att tala. Under dagen fick vi också lyssna till många intressanta och pålästa föredragshållare. (Läs mer…)

Information istället för myter

onsdag, 14 april, 2010

De senaste dagarna har två färska undersökningar fått stor uppmärksamhet i medierna. Den ena är Konsumentföreningen i Stockholms undersökning om synen på en rad vanliga myter kring mat. Den andra är Livsmedelsverkets undersökning om hur konsumenter upplever märkningar.

Konsumentföreningens undersökning visar tydligt att myter kring mat är seglivade. De lever vidare under lång tid, trots att de aldrig, eller inte på lång tid varit, grundade i fakta.

Kring fryst mat florerar framförallt myter om produkternas råvaror och näringsinnehåll. Många tror till exempel att vår mat innehåller konserveringsmedel, men eftersom infrysning är en så bra konserveringsmetod i sig så krävs ingenting extra för att maten ska bevaras. Matens näringsinnehåll bibehålls också väldigt bra i frysen och flera undersökningar visar att frysta grönsaker är minst lika näringsrika som färska. (Läs mer…)

Kontaktpersoner

?
Prev
 • inger.larsson@se.findus.com

  Inger C Larsson

  inger.larsson@se.findus.com

  Telefon: 042-86 167
  Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

 • asa.josell@se.findus.com

  Åsa Josell

  asa.josell@findusgroup.com

  Telefon: 042-86 041
  Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

 • ewa.hansson@se.findus.se

  Ewa Hansson

  ewa.hansson@se.findus.se

  042-86401
  Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

 • sandra.lindh@se.findus.com

  Sandra Lindh

  sandra.lindh@se.findus.com

  Telefon: 042-86079
  Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

 • anna.broekman@se.findus.com

  Anna Broekman

  anna.broekman@se.findus.com

  Telefon: 042-861 01
  Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

 • Ulrika Wallberg

  ulrika.wallberg@se.findus.com

  Telefon: 042-86000
  Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101