• Mail
  • Delicious
  • Google
  • Pusha
  • Facebook
  • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Inlägg märkta ‘livsmedelsverket’

« Tillbaka

Regelbundna kontroller av listeriabakterier

torsdag, 19 augusti, 2010

Bland annat Expressen och Sveriges Radio uppmärksammar idag ett ökat antal sjukdomstillbud på grund av listeriabakterier. De drabbade är nästan uteslutande äldre med nedsatt immunförsvar, men bakterierna kan vara farliga även för gravida. Bakterien växer till sig vid längre tids kylförvaring men dör vid vanlig matlagningstemperatur, cirka 70° C. Smittskyddsinstitutet har nu inlett en utredning för att finna vilka livsmedel bakterien förekommer i. (Läs mer…)

Märkningen har gjort nytta!

fredag, 16 juli, 2010

Sedan årsskiftet har vi på Findus märkt vår mat så att konsumenterna ska uppmärksamma att vi gjort stora förändringar i våra recept. Märkningen var temporär och tänkt att finnas under minst ett år. Normalt ska man naturligtvis inte märka livsmedel med vad de inte innehåller, men när man gjort förändringar i recept på befintliga produkter får man berätta det. Livsmedelsverket ville inte godkänna att märkningen skulle få vara kvar hela detta år, därför överklagade vi deras beslut till Förvaltningsdomstolen. (Läs mer…)

Det senaste om märkning av mat

torsdag, 1 juli, 2010

Inom EU pågår en process om förändrade regler för märkning av livsmedel till konsumenter. Nyligen röstade EU-parlamentet om förslag på ändringar av EU-kommissionens förslag. Parlamentet lyfte framförallt teckenstorlek, ursprungsmärkning och näringsvärdesdeklaration. (Läs mer…)

Gott, nytt och nyttigt om fisk

tisdag, 12 januari, 2010

Nu våras det för fisken, 2010 inleds med två goda fisknyheter!

Först ut är Livsmedelsverket som påminner om att vi gärna får äta fisk både två och tre gånger i veckan! Dessutom har de kommit med en enkel guide om vilka fiskar som gravida och ammande kvinnor kan äta. Även de kan njuta av fisk två till tre gånger i veckan! Du hittar guiden här. (Läs mer…)

Säker mat

fredag, 16 oktober, 2009

De senaste dagarna har medier uppmärksammat ett omfattande test av färska färdigmatslådor där Livsmedelverket funnit listeriabakterier, mögel och jästsvampar samt ett fall där dagisbarn blivit sjuka av mat från cook and chill-kök. (Läs mer…)

Kontaktpersoner

?
Prev
  • inger.larsson@se.findus.com

    Inger C Larsson

    inger.larsson@se.findus.com

    Telefon: 042-86 167
    Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

  • asa.josell@se.findus.com

    Åsa Josell

    asa.josell@findusgroup.com

    Telefon: 042-86 041
    Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

  • ewa.hansson@se.findus.se

    Ewa Hansson

    ewa.hansson@se.findus.se

    042-86401
    Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

  • sandra.lindh@se.findus.com

    Sandra Lindh

    sandra.lindh@se.findus.com

    Telefon: 042-86079
    Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

  • anna.broekman@se.findus.com

    Anna Broekman

    anna.broekman@se.findus.com

    Telefon: 042-861 01
    Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

  • Ulrika Wallberg

    ulrika.wallberg@se.findus.com

    Telefon: 042-86000
    Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101