• Mail
 • Delicious
 • Google
 • Pusha
 • Facebook
 • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Inlägg märkta ‘Märkning’

« Tillbaka

Välj MSC-märkta fiskprodukter!

torsdag, 7 oktober, 2010

I oktober genomför Coop i samarbete med Findus och Abba en stor kampanj för att uppmärksamma MSC-märkta fisk och skaldjursprodukter på den svenska marknaden. MSC – Marine Steward Council – är en internationell oberoende organisation för att främja ett välskött och uthålligt fiske. MSC certifierar vilda fiskbestånd över hela världen och genom att välja en MSC-märkt fiskprodukt hjälper man till att skydda fiskbestånden för framtiden. MSCs logotype på livsmedelsförpackningen betyder att man kan vara säker på att fisken kommer från ett hållbart bestånd och att den fiskats på ett ansvarsfullt sätt. (Läs mer…)

Märkningen har gjort nytta!

fredag, 16 juli, 2010

Sedan årsskiftet har vi på Findus märkt vår mat så att konsumenterna ska uppmärksamma att vi gjort stora förändringar i våra recept. Märkningen var temporär och tänkt att finnas under minst ett år. Normalt ska man naturligtvis inte märka livsmedel med vad de inte innehåller, men när man gjort förändringar i recept på befintliga produkter får man berätta det. Livsmedelsverket ville inte godkänna att märkningen skulle få vara kvar hela detta år, därför överklagade vi deras beslut till Förvaltningsdomstolen. (Läs mer…)

Det senaste om märkning av mat

torsdag, 1 juli, 2010

Inom EU pågår en process om förändrade regler för märkning av livsmedel till konsumenter. Nyligen röstade EU-parlamentet om förslag på ändringar av EU-kommissionens förslag. Parlamentet lyfte framförallt teckenstorlek, ursprungsmärkning och näringsvärdesdeklaration. (Läs mer…)

Fish for Life vinner stort europeiskt miljöpris

torsdag, 10 juni, 2010

Onsdagen den 2 juni var en stor dag för Findus – vi vann det fina miljöpriset European Business Awards for the Environment och fick ta emot pris från EU:s miljökommissionär Janez Potočnik vid en prisceremoni i Bryssel.

Priset är ett fantastiskt erkännande för Fish for Life. Vår strävan är att arbeta med ett hållbarhetsprogram som går långt utöver bara märkning av produkter. Ett hållbarhetsprogram som stödjer en verklig utveckling mot en mer hållbar och ansvarstagande fiskeindustri. (Läs mer…)

Agneta Dreber om konsumenter och mat

onsdag, 19 maj, 2010

I lördagens Dagens Industri belyser Agneta Dreber, vd för Livsmedelsföretagen bland annat en del utmaningar som vi på Findus delar, till exempel att vissa myter om mat fortfarande lever kvar. Detta skrev vi om i april. En annan är att konsumenternas oro i många avseenden är paradoxal mot bakgrund av att förtroendet för svenska livsmedel är högt. 80 procent av konsumenterna har stort eller ganska stort förtroende för mat och dryck som säljs i Sverige, enligt en undersökning från Livsmedelsföretagen.
(Läs mer…)

Om mat som slängs i onödan

måndag, 10 maj, 2010

Vi slänger alldeles för mycket mat i Sverige idag. Och det är en helt onödig belastning på vårt klimat och våra plånböcker.

I tisdags arrangerade Antonia Ax:son Johnsons Stiftelse för Miljö och Utveckling tillsammans med Konsumentföreningen Stockholm ett lärorikt seminarium på ämnet. Titeln var ”Maten som försvann” och jag var inbjuden att tala. Under dagen fick vi också lyssna till många intressanta och pålästa föredragshållare. (Läs mer…)

2012: MSC på all vildfångad fisk

tisdag, 27 april, 2010

Igår meddelade hela Findus Group koncernen, inklusive Findus i Sverige, att vi nu som företag tar ett större grepp kring ansvarsfullt fiske. Från 2012 är ambitionen att all vildfångad fisk vi säljer ska vara MSC-certifierad. MSC står för Marine Stewardship Council. (Läs mer…)

Tydlig ursprungsmärkning på all fisk från Findus

onsdag, 25 november, 2009

Nu blir all Findus fisk tydligt ursprungsmärkt. På alla fiskförpackningar finns en karta som visar fångstplatsen och dess namn, t ex Barents hav eller Norra Stilla Havet. Dessutom finns information om var fisken har producerats och förpackats.

Redan förra året införde Findus denna ursprungsmärkning för fiskfiléer, däribland all torsk, och nu har turen kommit till de panerade fiskprodukterna och den odlade fisken.

Opinionen för tydligare ursprungsmärkning är stark, framförallt gällande torsken. Bland annat efterlyser politiker i Miljö- och jordbruksutskottet bättre information till konsumenterna. Fisk har varit ursprungsmärkt även tidigare, då i enlighet med Food and Agriculture organization of the United Nations (FAO) fångstområden. Men dessa områden ger inte tillräckligt med information eftersom varje område är alltför stort. Till exempel finns ett område som kallas Nordostatlanden/FAO 27, vilket sträcker sig från södra Portugal till norra Nordpolen.

Med vår nya märkning vill vi hjälpa konsumenterna att lätt kunna se var fisken kommer ifrån, var den är producerad och förpackad. Mycket av vår fisk är också märkt med märkningen Marine Stewardship Council (MSC) som är en symbol för ansvarsfullt fiske.

Mellan vecka 5 och 15 nästa år rullar de nya förpackningarna ut i butik.

Nya märkningar i butiken – bra eller dåligt?

fredag, 23 oktober, 2009

Som många av er säkert har uppmärksammat så har organisationen Äkta vara och kedjan City Gross ingått ett samarbete kring en butiksmärkning av produkter som är fria från tillsatser. Det är helt tydligt att livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln just nu tar flera nya grepp i ambitionen att utvecklas.

(Läs mer…)

Kontaktpersoner

?
Prev
 • inger.larsson@se.findus.com

  Inger C Larsson

  inger.larsson@se.findus.com

  Telefon: 042-86 167
  Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

 • asa.josell@se.findus.com

  Åsa Josell

  asa.josell@findusgroup.com

  Telefon: 042-86 041
  Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

 • ewa.hansson@se.findus.se

  Ewa Hansson

  ewa.hansson@se.findus.se

  042-86401
  Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

 • sandra.lindh@se.findus.com

  Sandra Lindh

  sandra.lindh@se.findus.com

  Telefon: 042-86079
  Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

 • anna.broekman@se.findus.com

  Anna Broekman

  anna.broekman@se.findus.com

  Telefon: 042-861 01
  Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

 • Ulrika Wallberg

  ulrika.wallberg@se.findus.com

  Telefon: 042-86000
  Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101