• Mail
 • Delicious
 • Google
 • Pusha
 • Facebook
 • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Inlägg märkta ‘MSC’

« Tillbaka

Välj MSC-märkta fiskprodukter!

torsdag, 7 oktober, 2010

I oktober genomför Coop i samarbete med Findus och Abba en stor kampanj för att uppmärksamma MSC-märkta fisk och skaldjursprodukter på den svenska marknaden. MSC – Marine Steward Council – är en internationell oberoende organisation för att främja ett välskött och uthålligt fiske. MSC certifierar vilda fiskbestånd över hela världen och genom att välja en MSC-märkt fiskprodukt hjälper man till att skydda fiskbestånden för framtiden. MSCs logotype på livsmedelsförpackningen betyder att man kan vara säker på att fisken kommer från ett hållbart bestånd och att den fiskats på ett ansvarsfullt sätt. (Läs mer…)

Det senaste om märkning av mat

torsdag, 1 juli, 2010

Inom EU pågår en process om förändrade regler för märkning av livsmedel till konsumenter. Nyligen röstade EU-parlamentet om förslag på ändringar av EU-kommissionens förslag. Parlamentet lyfte framförallt teckenstorlek, ursprungsmärkning och näringsvärdesdeklaration. (Läs mer…)

Fish for Life vinner stort europeiskt miljöpris

torsdag, 10 juni, 2010

Onsdagen den 2 juni var en stor dag för Findus – vi vann det fina miljöpriset European Business Awards for the Environment och fick ta emot pris från EU:s miljökommissionär Janez Potočnik vid en prisceremoni i Bryssel.

Priset är ett fantastiskt erkännande för Fish for Life. Vår strävan är att arbeta med ett hållbarhetsprogram som går långt utöver bara märkning av produkter. Ett hållbarhetsprogram som stödjer en verklig utveckling mot en mer hållbar och ansvarstagande fiskeindustri. (Läs mer…)

Agneta Dreber om konsumenter och mat

onsdag, 19 maj, 2010

I lördagens Dagens Industri belyser Agneta Dreber, vd för Livsmedelsföretagen bland annat en del utmaningar som vi på Findus delar, till exempel att vissa myter om mat fortfarande lever kvar. Detta skrev vi om i april. En annan är att konsumenternas oro i många avseenden är paradoxal mot bakgrund av att förtroendet för svenska livsmedel är högt. 80 procent av konsumenterna har stort eller ganska stort förtroende för mat och dryck som säljs i Sverige, enligt en undersökning från Livsmedelsföretagen.
(Läs mer…)

Fortsatt arbete för fisken

onsdag, 12 maj, 2010

I fredags höll Fiskbranschens Riksförbund årsmöte och dagen innehöll flera viktiga diskussioner med utgångspunkt i miljö, klimat och etik. Förbundet lyfter miljömärkning och samarbete mellan näringsliv, organisationer och politiker som betydelsefullt för fiskmarknadens tillväxt och förtroende.
(Läs mer…)

Findus på Fiskbranschens Riksförbunds årsstämma

fredag, 7 maj, 2010

Idag håller Fiskbranschens Riksförbund årsstämma i Smögen. Många angelägna frågor är uppe på agendan. Bland annat kommer Jordbruksminister Eskil Erlandsson att prata om förtroendefull fiskepolitik och Norges fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen pratar om framtidens fiske. I eftermiddag deltar Robert Dackeskog från Findus Foodservices i en paneldiskussion tillsammans med bland annat forskare och myndighetsrepresentanter. Dagen avslutas med en presskonferens.

2012: MSC på all vildfångad fisk

tisdag, 27 april, 2010

Igår meddelade hela Findus Group koncernen, inklusive Findus i Sverige, att vi nu som företag tar ett större grepp kring ansvarsfullt fiske. Från 2012 är ambitionen att all vildfångad fisk vi säljer ska vara MSC-certifierad. MSC står för Marine Stewardship Council. (Läs mer…)

MSC – Marine Stewardship Council – världens bästa samarbetspartner för hållbart fiske

tisdag, 2 februari, 2010

Sedan 2003 har vi på Findus arbetat med det internationella miljöcertifieringssystemet MSC, Marine Stewardship Council, och flera av våra fiskprodukter bär denna märkning.

När WWF nyligen rankade sju olika miljömärkningssystem för vildfångad fisk var deras bedömning att MSC klarar 95 % av de krav som WWF gett Accenture Development Partnerships (ADP) i uppdrag att ta fram. Inget av de andra systemen nådde så högt. (Läs mer…)

Kontaktpersoner

?
Prev
 • inger.larsson@se.findus.com

  Inger C Larsson

  inger.larsson@se.findus.com

  Telefon: 042-86 167
  Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

 • asa.josell@se.findus.com

  Åsa Josell

  asa.josell@findusgroup.com

  Telefon: 042-86 041
  Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

 • ewa.hansson@se.findus.se

  Ewa Hansson

  ewa.hansson@se.findus.se

  042-86401
  Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

 • sandra.lindh@se.findus.com

  Sandra Lindh

  sandra.lindh@se.findus.com

  Telefon: 042-86079
  Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

 • anna.broekman@se.findus.com

  Anna Broekman

  anna.broekman@se.findus.com

  Telefon: 042-861 01
  Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

 • Ulrika Wallberg

  ulrika.wallberg@se.findus.com

  Telefon: 042-86000
  Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101