• Mail
 • Delicious
 • Google
 • Pusha
 • Facebook
 • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Inlägg märkta ‘tillsatser’

« Tillbaka

Ospeciella tillfällen med Findus

fredag, 17 september, 2010

I våras berättade vi om vår nya kommunikationsplattform som tar fasta på den frysta maten och hur bra den är. Det arbetet har vi fortsatt med och nu rullar nästa reklamfilm på TV, denna gång med vår Tikka Masala. Vårt budskap är detsamma – vår mat är bra mat – och den här rätten innehåller inga tillsatser över huvud taget. Vi vill att man ska kunna njuta av vardagen, vi kallar det ospeciella tillfällen, men bra och näringsrik mat är fortfarande lika viktig då. (Läs mer…)

Mat en het valfråga

tisdag, 24 augusti, 2010

Vi närmar oss riksdagsvalet och mat och näring är heta valfrågor utifrån flera perspektiv. Opinionsbildare, väljare och riksdagspartierna är engagerade. (Läs mer…)

Agneta Dreber om konsumenter och mat

onsdag, 19 maj, 2010

I lördagens Dagens Industri belyser Agneta Dreber, vd för Livsmedelsföretagen bland annat en del utmaningar som vi på Findus delar, till exempel att vissa myter om mat fortfarande lever kvar. Detta skrev vi om i april. En annan är att konsumenternas oro i många avseenden är paradoxal mot bakgrund av att förtroendet för svenska livsmedel är högt. 80 procent av konsumenterna har stort eller ganska stort förtroende för mat och dryck som säljs i Sverige, enligt en undersökning från Livsmedelsföretagen.
(Läs mer…)

Karin Ahlborg vrider på debatten

fredag, 7 maj, 2010

Igår pratade Karin Ahlborg i SVT:s morgonsoffa med anledning av hennes nya bok ”Den föraktade falukorven”. I inslaget tar hon bland annat både socker och halvfabrikat i försvar och drar en kul parallell till huruvida man ska köpa sina kläder eller sy dem själv…

Diskussionen i inslaget speglar den komplexitet som omgärdar matfrågor och att detta gör många konsumenter förvirrade. Vi på Findus välkomnar diskussionerna eftersom det leder till att matens kvalitet kommer i fokus.

På Gastro Nord – med fokus på grönsaker, kvalitet och hälsa

onsdag, 21 april, 2010

Igår drog årets Gastro Nord igång på Älvsjömässan i Stockholm. Mässan samlar restaurang-, hotell- och cateringbranschen och går under temat trender och tradition.

Vi kommer att finnas på plats vid vår monter (A37:10) under hela veckan, men även dagligen hålla en föreläsning i lokalen Den gastronomiska mötesplatsen. (Läs mer…)

Information istället för myter

onsdag, 14 april, 2010

De senaste dagarna har två färska undersökningar fått stor uppmärksamhet i medierna. Den ena är Konsumentföreningen i Stockholms undersökning om synen på en rad vanliga myter kring mat. Den andra är Livsmedelsverkets undersökning om hur konsumenter upplever märkningar.

Konsumentföreningens undersökning visar tydligt att myter kring mat är seglivade. De lever vidare under lång tid, trots att de aldrig, eller inte på lång tid varit, grundade i fakta.

Kring fryst mat florerar framförallt myter om produkternas råvaror och näringsinnehåll. Många tror till exempel att vår mat innehåller konserveringsmedel, men eftersom infrysning är en så bra konserveringsmetod i sig så krävs ingenting extra för att maten ska bevaras. Matens näringsinnehåll bibehålls också väldigt bra i frysen och flera undersökningar visar att frysta grönsaker är minst lika näringsrika som färska. (Läs mer…)

Råvaror istället för e-nummer

torsdag, 25 februari, 2010

I dagens Aftonbladet skriver Karin Ahlborg om förändringarna kring tillsatser i mat. Hon tycker inte om att fokus gått från matkvalitet till en hetsjakt på e-nummer. Denna hetsjakt går endast ut på att få bort e-numren från innehållsförteckningarna och ersätta dem med liknande substitut, som inte har en e-nummerbeteckning. Karin tycker att detta lurar konsumenterna eftersom det blir svårare att helt förstå vad maten innehåller och att förändringarna är konstlade. (Läs mer…)

Temadag om tillsatser gav nya perspektiv

onsdag, 30 september, 2009

Igår medverkade vi på en temadag med titeln ”Tillsatser i maten – gör de någon skillnad?”, anordnad av SIK, Institutionen för Livsmedel och Bioteknik AB. Där presenterade Håkan Jönsson (doktor i etnologi vid Lunds Universitet) ett för mig nytt sätt att se på mat och tillsatser under rubriken ”Varför har konsumenten blivit rädd för tillsatser?” Håkan beskrev matens kulturella resa och hur synen på mat har förändrats under vägen.

Håkan tog oss från 30-talet och fram till idag. Under första halvan av 1900-talet, då vårt moderna samhälle utvecklades, hyllades människans möjlighet att tämja naturen. Vi befann oss i en tid då många blev sjuka och till och med dog på grund av otjänlig mat. När livsmedelsföretagen växte fram och kunde erbjuda säkra alternativ så välkomnades de. (Läs mer…)

Apropå Matakuten

tisdag, 29 september, 2009

I säsongspremiären för Matakuten på TV4 igår räknade Bert Karlsson ut hur många tillsatser barnen fick via skolmaten. I programmet uppmärksammades några av de mest omdiskuterade tillsatserna; glutamat och jästextrakt.

Glutamat försvann redan 2008 från Findus mat. Jästextrakt kommer också att plockas bort från all Findus mat. Vi tycker att det är viktigt och skulle önska att man redan i anbuden anger att maten inte ska innehålla tillsatser – först då skulle våra barn och äldre få mat utan tillsatser.
(Läs mer…)

Mat utan tillsatser

tisdag, 29 september, 2009

Den gångna veckan präglades starkt av diskussionerna kring tillsatser i mat. I torsdags presenterades en undersökning som bland annat visar att två av tre svenskar känner sig otrygga trots att tillsatserna godkänts av EU.

Tillsatser har använts i maten för att skapa ett mervärde som kan bestå i till exempel bättre färg och struktur på maten. Känner sig människor otrygga finns inte detta mervärde kvar och därför inför vi en nollvision när det gäller tillsatser i vår mat.

(Läs mer…)

Kontaktpersoner

?
Prev
 • inger.larsson@se.findus.com

  Inger C Larsson

  inger.larsson@se.findus.com

  Telefon: 042-86 167
  Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

 • asa.josell@se.findus.com

  Åsa Josell

  asa.josell@findusgroup.com

  Telefon: 042-86 041
  Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

 • ewa.hansson@se.findus.se

  Ewa Hansson

  ewa.hansson@se.findus.se

  042-86401
  Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

 • sandra.lindh@se.findus.com

  Sandra Lindh

  sandra.lindh@se.findus.com

  Telefon: 042-86079
  Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

 • anna.broekman@se.findus.com

  Anna Broekman

  anna.broekman@se.findus.com

  Telefon: 042-861 01
  Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

 • Ulrika Wallberg

  ulrika.wallberg@se.findus.com

  Telefon: 042-86000
  Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101