• Mail
 • Delicious
 • Google
 • Pusha
 • Facebook
 • Twitter
Findus

Findus Nyheter - en samlingsplats för matintresserade

Inlägg märkta ‘ursprung’

« Tillbaka

Mat en het valfråga

tisdag, 24 augusti, 2010

Vi närmar oss riksdagsvalet och mat och näring är heta valfrågor utifrån flera perspektiv. Opinionsbildare, väljare och riksdagspartierna är engagerade. (Läs mer…)

Det senaste om märkning av mat

torsdag, 1 juli, 2010

Inom EU pågår en process om förändrade regler för märkning av livsmedel till konsumenter. Nyligen röstade EU-parlamentet om förslag på ändringar av EU-kommissionens förslag. Parlamentet lyfte framförallt teckenstorlek, ursprungsmärkning och näringsvärdesdeklaration. (Läs mer…)

Fish for Life vinner stort europeiskt miljöpris

torsdag, 10 juni, 2010

Onsdagen den 2 juni var en stor dag för Findus – vi vann det fina miljöpriset European Business Awards for the Environment och fick ta emot pris från EU:s miljökommissionär Janez Potočnik vid en prisceremoni i Bryssel.

Priset är ett fantastiskt erkännande för Fish for Life. Vår strävan är att arbeta med ett hållbarhetsprogram som går långt utöver bara märkning av produkter. Ett hållbarhetsprogram som stödjer en verklig utveckling mot en mer hållbar och ansvarstagande fiskeindustri. (Läs mer…)

Karin Ahlborg vrider på debatten

fredag, 7 maj, 2010

Igår pratade Karin Ahlborg i SVT:s morgonsoffa med anledning av hennes nya bok ”Den föraktade falukorven”. I inslaget tar hon bland annat både socker och halvfabrikat i försvar och drar en kul parallell till huruvida man ska köpa sina kläder eller sy dem själv…

Diskussionen i inslaget speglar den komplexitet som omgärdar matfrågor och att detta gör många konsumenter förvirrade. Vi på Findus välkomnar diskussionerna eftersom det leder till att matens kvalitet kommer i fokus.

Nu är gräslöksskörden igång

fredag, 7 maj, 2010

Trots att våren i år tagit lite längre tid på sig så är det ändå full aktivitet på fälten i Skåne när vårens första primör, gräslöken, skördas.

(Läs mer…)

2012: MSC på all vildfångad fisk

tisdag, 27 april, 2010

Igår meddelade hela Findus Group koncernen, inklusive Findus i Sverige, att vi nu som företag tar ett större grepp kring ansvarsfullt fiske. Från 2012 är ambitionen att all vildfångad fisk vi säljer ska vara MSC-certifierad. MSC står för Marine Stewardship Council. (Läs mer…)

Tydlig ursprungsmärkning på all fisk från Findus

onsdag, 25 november, 2009

Nu blir all Findus fisk tydligt ursprungsmärkt. På alla fiskförpackningar finns en karta som visar fångstplatsen och dess namn, t ex Barents hav eller Norra Stilla Havet. Dessutom finns information om var fisken har producerats och förpackats.

Redan förra året införde Findus denna ursprungsmärkning för fiskfiléer, däribland all torsk, och nu har turen kommit till de panerade fiskprodukterna och den odlade fisken.

Opinionen för tydligare ursprungsmärkning är stark, framförallt gällande torsken. Bland annat efterlyser politiker i Miljö- och jordbruksutskottet bättre information till konsumenterna. Fisk har varit ursprungsmärkt även tidigare, då i enlighet med Food and Agriculture organization of the United Nations (FAO) fångstområden. Men dessa områden ger inte tillräckligt med information eftersom varje område är alltför stort. Till exempel finns ett område som kallas Nordostatlanden/FAO 27, vilket sträcker sig från södra Portugal till norra Nordpolen.

Med vår nya märkning vill vi hjälpa konsumenterna att lätt kunna se var fisken kommer ifrån, var den är producerad och förpackad. Mycket av vår fisk är också märkt med märkningen Marine Stewardship Council (MSC) som är en symbol för ansvarsfullt fiske.

Mellan vecka 5 och 15 nästa år rullar de nya förpackningarna ut i butik.

Kontaktpersoner

?
Prev
 • inger.larsson@se.findus.com

  Inger C Larsson

  inger.larsson@se.findus.com

  Telefon: 042-86 167
  Jag är ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor hos Findus. Det gör att jag kan besvara på frågor om allt från fiske till tillsatser.

 • asa.josell@se.findus.com

  Åsa Josell

  asa.josell@findusgroup.com

  Telefon: 042-86 041
  Jag är ansvarig för produktutvecklingen på Findus. Mig kan ni höra av er till om ni undrar om vår mat ur ett mer praktiskt perspektiv eller om innehållet i våra produkter.

 • ewa.hansson@se.findus.se

  Ewa Hansson

  ewa.hansson@se.findus.se

  042-86401
  Jag är leg. dietist och ansvarig för nutritionsfrågor på vår avdelning för restauranger och storkök. Jag svarar på frågor om ingredienser, näringsinnehåll, kost och hälsa.

 • sandra.lindh@se.findus.com

  Sandra Lindh

  sandra.lindh@se.findus.com

  Telefon: 042-86079
  Jag är ansvarig för Findus Grönsaker och kan svara på allt från odlingsfrågor till funderingar om enskilda produkter

 • anna.broekman@se.findus.com

  Anna Broekman

  anna.broekman@se.findus.com

  Telefon: 042-861 01
  Jag är kommunikationschef för Findus Norden. Du är alltid välkommen att kontakta mig om frågor som berör press, media och Findus omvärldsrelationer.

 • Ulrika Wallberg

  ulrika.wallberg@se.findus.com

  Telefon: 042-86000
  Jag är marknadsdirektör för alla Findus produkter som du som konsument kan köpa i svenska livsmedelsbutiker. Om du har frågor om vår reklam och marknadsföring är jag rätt person att kontakta.

Next

Vår omvärld

?

Fatal error: Call to undefined method WP_Error::get_item_quantity() in /usr/share/wordpress/wp-content/themes/findus_nyheter/footer.php on line 101