Debatten om mat ökar allas kunskap och förbättrar våra produkter

I onsdagens avsnitt av SVT:s Landet Brunsås vände och vred Lotta, Erik och Henrik på ämnen som prispressad mat, färdigrätter och livsmedelsföretagens roll i vår matkultur. Vi välkomnar de här diskussionerna och tycker att det är bra att frågor om matkvalitet i relation till pris och människors olika behov av matlösningar i vardagslivet belyses.

För drygt ett år sen inledde vi en resa mot helt förändrade frysta färdigrätter. Vi arbetar efter en nollvision för tillsatser och går igenom samtliga våra produkters recept. In kommer nya ingredienser och råvaror, nya samarbeten med leverantörer och nya riktlinjer. I höstas presenterade vi de första åtta rätterna som efterlever den här policyn och i nästa vecka kommer en andra våg med 28 rensade enportions- och familjerätter. Arbetet går vidare i hög takt och i vår lanseras ännu fler rätter utan tillsatser.

Vi tror att synen på och kunskapen om vad en färdiglagad rätt är och innehåller kommer att förändras i spåren av detta arbete. Konsumenternas ökade intresse för mat och vår organisations förändringskraft och livsmedelskunskap har gett snabba och härliga bra resultat. Eftersom vår mat fryses in så behöver man inte använda några konserveringsmedel. Istället förvaras den tryggt och behåller sin energi och goda smak.

Vi är stolta över den mat vi lagar och hur den kan hjälpa människor i vardagen.

Via den här länken kan du ta del av vår Nollvision och vår syn på tillsatser.

Etiketter: , ,

Lämna en kommentar