Som ansvarig för kommunikationen runt våra produkter till restauranger och storkök så har jag med stort intresse följt den senaste debatten om skolmaten.
Här kommer några lästips till er som är intresserade:
- Läs om Per Bergkvist, som under ett år testat 100 Michelin-restauranger i världen, och som nu byter dessa mot 100 skolmatsalar. Han vill nyansera bilden av den dåliga skolmaten och uppmärksamma det goda arbete som utförs på många platser:
http://restaurangvarlden.se/Nyhetsarkiv/Arkiv/Han-ska-testa-Sveriges-skolrestauranger
- Studenten Nicklas Neuman ska också besöka skolmatsalar. Hans fokus ligger på att höra vad eleverna har att säga:
http://restaurangvarlden.se/Nyhetsarkiv/Arkiv/Nicklas-uppdrag-Ata-skolmat/
- Politikerna har påverkats av opinionen och i Norrköping säger alliansen nej till ett storkök för kylmat och satsar istället på fler tillagningskök:
http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/artikel.aspx?articleid=5006351
Gemensamt för oss alla är att vi vill att de som kommer till våra matsalar ska få god, högkvalitativ och näringsrik mat. Diskussionen och öppenheten som vi ser nu ger goda förutsättningar för att vi framöver kommer att se en utveckling i hela landet.