Sedan årsskiftet har vi på Findus märkt vår mat så att konsumenterna ska uppmärksamma att vi gjort stora förändringar i våra recept. Märkningen var temporär och tänkt att finnas under minst ett år. Normalt ska man naturligtvis inte märka livsmedel med vad de inte innehåller, men när man gjort förändringar i recept på befintliga produkter får man berätta det. Livsmedelsverket ville inte godkänna att märkningen skulle få vara kvar hela detta år, därför överklagade vi deras beslut till Förvaltningsdomstolen. (Läs mer…)
Inlägg märkta ‘dialog’
Märkningen har gjort nytta!
fredag, 16 juli, 2010Agneta Dreber om konsumenter och mat
onsdag, 19 maj, 2010I lördagens Dagens Industri belyser Agneta Dreber, vd för Livsmedelsföretagen bland annat en del utmaningar som vi på Findus delar, till exempel att vissa myter om mat fortfarande lever kvar. Detta skrev vi om i april. En annan är att konsumenternas oro i många avseenden är paradoxal mot bakgrund av att förtroendet för svenska livsmedel är högt. 80 procent av konsumenterna har stort eller ganska stort förtroende för mat och dryck som säljs i Sverige, enligt en undersökning från Livsmedelsföretagen.
(Läs mer…)
Fall med gluten i skolmat
lördag, 31 oktober, 2009De senaste dagarna har medier uppmärksammat en incident då en flicka i Uppsala med veteallergi blivit sjuk efter att ha ätit vår mat i sin skolmatsal. Vi beklagar verkligen det som hänt och har under hela tiden haft en tät dialog med skola, föräldrar och myndigheter.
Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och har dragit tillbaka produkterna med för hög glutenhalt från skolorna. Felet uppstod i vår produktion och vi har nu sett över våra rutiner vid tillagningen och utökat antalet analyser som testar bl.a glutenhalten i maten för att säkerställa att detta inte upprepas.